نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور
اینچه برون امن ترین کریدور شمال به جنوب است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد:ر در وظایف اتاق بازرگانی پیگیری موضوعات بخش خصوصی و برقراری تعامل و همکاری با سه قوه تعریف شده است.
امیر یوسفی گفت:شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نهادی مهم به شمار می رود که وظیفه اش احصا قوانین ، مقررات بخشنامه ها و رویه های مخل بهبود محیط کسب و کار است.
وی افزود: پس از سالها پیگیری ایجاد منطقه آزاد اینچه برون به تصویب رسید و تیم خوبی عهده دار امور آن هستند که نشان از توجه به توصیه های بخش خصوصی است.
یوسفی تاکید کرد: اینچه برون امن ترین کریدور شمال به جنوب است که کشور های آسیای میانه ، روسیه و چین را به اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس متصل می کند
وی بیان کرد: به روشنی مشخص است که تصمیم نظام به ایجاد منطقه آزاد در اینچه برون بسیار درست بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد: امروز به دلیل مشکلات منطقه و بین الملل ، اینچه برون یک پدافند غیرعامل مهم محسوب می شود که رونق آن ، نقش اساسی در اقتصاد کشور ایفاء می کند.
یوسفی در ادامه گفت: نکته حائز اهمیت زیر ساختهای منطقه آزاد اینچه برون است که امید داریم با درایت و حسن توجه دولت تامین و تقویت شود.
وی خاطر نشان کرد: فعالان اقتصادی این منطقه را برای سرمایه گذاری بسیار مطلوب می دانند و بایستی با ایجاد زیر ساخت ها جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاری ایجاد کنیم.
یوسفی اظهار کرد: طبق اطلاعاتی که داریم برخی از کشورهای آسیای میانه، روسیه، چین و حتی بنگلادش برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد اینچه برون اعلام آمادگی کرده اند که بایستی حتما مشوق هایی در نظر گرفته شود تا هم سرمایه گذار داخلی و هم خارجی بتوانند به سرعت وارد منطقه شوند.
وی افزود:اتاق بازرگانی گرگان از همان ابتدای در بحث ایجاد منطقه آزاد اینچه برون، تلاش خود را آغاز کرد و برای استقرار کامل آن از هیچ کوششی دریغ نکرده است.
وی در ادامه گفت:درآمد سرانه مردم استان گلستان کمتر از میانگین کشوری است و استان محرومی داریم که نه از دلارهای ارزان قیمت دولت و نه از بودجه های خاص استفاده کرده است.
یوسفی بیان کرد: استان گلستان صرفاً تامین کننده امنیت غذایی کشور است که چندان توجهی به آن نشده، مردم این استان امید دارند با راه اندازی منطقه آزاد اینچه برون تحول در استان ایجاد شود.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان تاکید کرد: منطقه آزاد اینچه برون ظرفیت ملی و بین المللی دارد. لذا بایستی همه دست به دست هم کار را سریع جلو ببریم، طوری نشود مانند برخی از پروژه ها در کشور مغفول واقع شود.
هدف اصلی از ایجاد مناطق آزاد، برقراری روابط تجاری است
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان ، اظهار کرد: هدف اصلی از ایجاد مناطق آزاد، برقراری روابط تجاری است و منطقه آزاد اینچهبرون بهعنوان یکی از مهمترین کریدورهای تجاری کشور میتواند در آینده نقشی کلیدی در تبادلات تجاری ایفا کند.
رضا مسرور گفت: اولویت مناطق آزاد بر تجارت و ترانزیت متمرکز است، نه تولید این مناطق عمدتاً جنبه صادراتی و وارداتی دارند و باید در این چارچوب عمل کنند.
وی با اشاره به تحریمهای اقتصادی، گفت: کشور نیازمند منابع خارجی است و باید از ظرفیتهای داخلی برای توسعه تجارت و ارزآوری بهره ببریم.
مسرور همچنین افزود: وجود فرماندهی واحد یکی از مزیتهای مناطق آزاد است و تمامی تجار و بازرگانان فعال در این مناطق باید مجوزهای لازم را از منطقه آزاد دریافت کنند تا از سرگردانی در دستگاههای اجرایی دیگر جلوگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: فعالان بخش خصوصی میتوانند بهعنوان مشاور، نقش مؤثری در توسعه منطقه آزاد اینچهبرون ایفا کنند و مدیران بهتر است از این ظرفیت بهدرستی استفاده کنند.
مسرور با تأکید بر تقویت دیپلماسی اقتصادی، بیان کرد: ایجاد هیاتهای تخصصی در حوزههای کشاورزی، صنعت و سایر بخشها برای تقویت روابط تجاری با کشورهای اوراسیا ضروری است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی خواستار استفاده از توان بخش خصوصی در منطقه آزاد اینچهبرون شد و خاطرنشان کرد: مناطق آزاد نقاطی برای استفاده از سرمایههای بخش خصوصی است و یکی از بهترین نقاطی که از لحاظ مزیت نسبی میتواند جذب سرمایه داشته باشد منطقه آزاد اینچهبرون است.
مسرور تمرکز بر روی ظرفیتها از جمله کریدورها را بسیار مهم خواند و گفت: تمرکز بر کریدورها میتواند درآمد ارزی را برای کشور به همراه داشته باشد.
به گفته وی، ۹۵ درصد مناطق ویژه آزاد نسل دومی و تولیدمحور هستند و در همین راستا در ۶ ماهه نخست امسال، میزان صادرات از مناطق ویژه آزاد هشت میلیارد دلار و واردات به ۳.۵ میلیارد دلار رسیده است.
ضرورت استفاده از ظرفیت ملی در برنامه هفتم توسعه برای پیشرفت گلستان
استاندار گلستان به ضرورت استفاده از ظرفیت ملی در برنامه هفتم توسعه برای پیشرفت استان و جذب منابع ملی اشاره کرد و گفت: همه تلاش ما استفاده از ظرفیتهای استان برای افزایش رفاه مردم و رونق اشتغال و تولید در این استان شمالی خواهد بود.
علیاصغر طهماسبی در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور ، اظهار کرد: با حضور دبیر شورایعالی مناطق ازاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران، تجار و بازرگان هدف دیگر ما برای برداشتن موانع از پیش پای استان پُرظرفیت گلستان است.
وی افزود: گلستانیها سالها منتظر چنین لحظهای بودند و آیین رونمایی از منطقه آزاد اینچهبرون آرزوی دیرینه مردم این استان به ویژه مرزنشینان بوده است.
استاندار گلستان با تاکید بر اینکه مدیران برای پیشبرد کار مردم باید با همه توان پای کار بیایند، تصریح کرد: با هر مدیری که در پیگیری کار مردم بهویژه بخش تولید ترکفعل کند برخورد خواهیم کرد.
وی افزود: میانگین درآمد سرانه خانوار در گلستان کمتر از میانگین کشوری است و به دلیل مشکل کمآبی، مردم گرگان ۱۰ ساعت از شبانهروز با مشکل قطعی آب دست و پنجه نرم میکنند.
استاندار گفت: تنها راه باز شدن قفل استان و کشور، باز شدن کریدور شمال-جنوب است. نباید از واژه نمیتوانیم استفاده کنیم و تعلل ۲۰ ساله در اجرای این پروژه، ما را ناامید کند.
طهماسبی گفت: بسیاری از مشکلات اقتصادی استان از طریق راه اندازی اجرای زیر ساخت های اینچه برون و طرح توعه خط اهن شمال به جنوب به راحتی حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه گلستان توسعهیافته سیاسی است ولی همه تلاش ما باید توسعه اقتصادی باشد، گفت: منطقه آزاد اینچهبرون امروز کلنگزنی شد و مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون از فردا باید در محل اجرای پروژه ساکن شود و برای تکمیل آن سر از پا نشناسد.
مسیر را برای سرمایه گذاران باز کنید/ اینچه برون باید از کتابت بیرون بیاید
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد: برای توسعه منطقه آزاد اینچه برون باید مسیر را برای سرمایه گذاران باز کنید و موانع را بردارید.
علی محمد چوپانی گفت: سال ها پیش اینچه برون به عنوان منطقه آزاد مطرح شد اما تا کنون اتفاق جدیدی در آن رخ نداده است.
وی افزود : با نبود امکانات زیرساختی مکانی به نام منطقه آزاد اجرایی نخواهد شد و به تاریخ می پیوند.
چوپانی تاکید کرد: چنانچه راه آهن اینچه برون، گنبد و شاهرود وگرمسار ایجاد نشود عملا اثر مرکبی صورت نمیگیرد .
نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد: کشورهای همسایه گلستان دارای خط عریض هستند که ما به دلیل فقدان خط آهن عریض امکان توسعه باری و تخلیه بار در زمان مناسب را نداریم.
وی در ادامه گفت: چنانچه ما خواهان تبادل و تخیله ۱۲میلیون تن بار در این منطقه هستیم نیازمند احداث خط آهن عریض و انبار تخلیه و جرثقیل هستیم.
وی بیان کرد: بر روی کاغذ اینچه برون همه چیز دارد اما بدون امکانات زیر ساختی آب، برق و گاز عملا هیچ سرمایه گذاری رغبت سرمایه گذاری در این منطقه را ندارد.
چوپانی با بیان اینکه در سال ۹۳ قرار بود پروژه اتصال راهن شمال به جنوب اجرایی شود، اظهار کرد: متاسفانه در این سالها آنقدر سنگین بودیم که کاری از پیش نرفت.
وی افزود: به عقیده من دست ستون پنجمی در کار است که کارها و مصوبات پیش نمیرود.
چوپانی گفت: بیایید مسیر را باز کنید و کالا وارد کشور کنید .
وی افزود: ما زمانی منطقه آزاد خواهیم داشت که تکلیف راه آهن اینچه برون مشخص شود.
وی خطاب به دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: اگر امروز این کلنگ را زدید و ادامه دادید قطع به یقین بدانید که بزرگترین پایانه صادراتی را در کشور خواهیم داشت.
چوپانی در ادامه گفت:جا به جایی کالا در دنیا بر اساس مزیت نسبی می باشد لذا مزیت نسبی ایران و کشورهای شمالی غلات است.
چوپانی افزود: چنانچه می خواهید منطقه آزاد تجاری داشته باشیم باید سریع اقدام کنید و دست بخش خصوصی و سرمایه گذار را باز بگذارید.
به گفته وی ، بیاید از کتابت منطقه آزاد خارج و عملگرا شویم.
کندی سرعت تخلیه بار در اینچه برون، ضربه بزرگی به تجارت کالا می زند
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی گرگان در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد:: کندی سرعت تخلیه بار در اینچه برون ضربه بزرکی به تجارت کالا می زند.
رضا مبصری گفت: عریض نبودن خط آهن اینچه برون مشکلات زیادی را برای تجار ایجاد کرده و کندی سرعت تخلیه بار موجب افزایش هزینه ها و کاهش تبادل تجاری می شود.
وی افزود: سال گذشته هزینه عملیات عمرانی در این منطقه ۵۳همت بود و امسال به ۷۷همت رسیده است و چنانچه مجدد تعللی در ساخت و سازها ایجاد شود این هزینه مجدد افزایش زیادی خواهد داشت.
مبصری تاکید کرد: تخفیفات تعرفه ای یکی از مزیت های منطقه آزاد است که موجب جذب سرمایه گذاران می شود وما نیز باید تخفیفات تعرفه ای داشته باشیم .
وی افزود: از سوی دیگر صرفه جویی در زمانصدور مجوزها بر اساس تجارت الکترونیک و و افزایش سرعت باری از دیگر مزایایی منطقه آزاد است که باید در این منطقه اجرایی شود .
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی گرگانتصریح کرد: هماکنون سرعت ناوگان باری ما حدود ۶۰کیلومتر است و با احتساب زمان بارگیری و تخلیه این سرعت به ۴۵ کیلومتر می رسد .
وی افزود: باید تاسیسات تخلیه بار را هر چه سریعتر در اینچه برون اجرایی شود و بازرگانان و تجار از تخفیفات تعرفه ای منطقه آزاد نیز بهره مند شوند.
توجه به اکوسیستم اینچه برون ضروری است
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد: توجه به اکوسیستم منطقه آزاد تجاری اینچه برون باید همانند فعالیت های عمرانی در اولویت قرار گیرد.
سید هامان هاشمی گفت: مگا پروژه ای چون اینچه برون نیازمند اجرای طرح درختکاری و فضای سبز برای ممانعت از هجوم کرد وخاک و ریزگرد ها است.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز در این نشست اظهار کرد: در گذشته در مناطق آزاد بیشتر به ظرفیت واردات توجه شده حال آنکه سنگبنای مناطق آزاد نگاه صادراتمحور و تکیه بر صادرات غیرنفتی بود.
وی خاطر نشان کرد: با برنامهریزی دقیق و سرمایهگذاری در زیرساختها، میتوان از این فرصت برای توسعه پایدار بهره گرفت.
هاشمی گفت: استان گلستان ظرفیت بالایی در تولید محصولات متنوع کشاورزی دارد و قطعا راه اندازی این منطقه و اجرای خط ریلی شمال به جنوب نقش عمده ای در تجارت محصولات تولیدی کشاورزی استان و کشور خواهد داشت.
وی افزود: وجود برخی دستورالعمل ها موجب کاهش تجارت و از دست دادن بازار تجاری می شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر گردشگری یکی دیگر از ظرفیت های مهم استان است که باید توجه ویژه ای با راه اندازی منطقه آزاد اینچه برون شود.
هاشمی بیان کرد: ما ظرفیت های الکترونیکی زیادی از جمله زیرساختهای مخابراتی و تجربیات موفق در استان داریم لذا منطقه آزاد اینچه برون می تواند به عنوان نخستین منطقه تجاری هوشمند در کشور شناخته شود.
با راهاندازی منطقه آزاد اینچهبرون تجارت رشد چشمگیری خواهد داشت
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران وترکمنستان در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد: با راهاندازی منطقه آزاد اینچهبرون، تجارت در این منطقه رشد چشمگیری خواهد داشت.
رمضان بهرامی گفت: برای موفقیت منطقه آزاد اینچهبرون، باید هرچه سریعتر به اجرای زیرساختها توجه ویژه شود.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران وترکمنستان تصریح کرد: دولت تاجر خوبی نیست ، به همین دلیل باید از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه مناطق آزاد استفاده کرد.
وی خاطر نشان کرد: اگر میخواهیم در مناطق آزاد موفق شویم، باید بپذیریم که استفاده از بخش خصوصی در هیئتمدیره مناطق آزاد ضروری است.
وی در ادامه گفت: امروز مدیران بالادستی و استانی باید نگاه ویژهای به منطقه اینچهبرون داشته باشند و از ظرفیتهای این منطقه به بهترین شکل بهرهبرداری کنند.
استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در اینچه برون ضروری است
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان وترکمنستان در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد:از توان بخش خصوصی برای توسعه منطقه آزاد اینچه برون استفاده شود.
سعید صفوی گفت: دولت باید به اینچه برون نگاه ویژه ای داشته باشد چرا که این کریدور اقتصادی پایلوت توسعه تجاری کشور خواهد شد .
وی افزود: این منطقه به دلیل اتصال به چین یک منطقه استراتژیک است که به لحاظ اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.
صفوی در ادامه گفت: به رغم درآمدزایی اما این نقطه هنوز در بحث مسافری به خوبی راه اندازی نشده است .
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد: ما در استانی هستیم که به لحاظ گردشگری ظرفیت های زیادی دارد که یکی از آنها اینچه برون است .
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه این منطقه با کشور ترکمنستان هم مرز است می تواند مکان بسیار پرقدرتی برای تجارت است و از دولت و اتاق مشترک ایران و ترکمنستان درخواست داریم که در آن طرف مرز اقدام به تأسیس یک بازارچه برای تبادل و رایزنی تجار ایجاد شود .
صفوی گفت: تولید و تجارت نیازمند زیر ساخت است و هم اکنون اینچه برون حتی فاقد یک جرثقیل تخلیه بار است که در کنار مشکلات از نقاط ضعف آن به شمار می رود.
استفاده از ظرفیت شهرکهای صنعتی برای توسعه اینچه برون
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان وترکمنستان در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد: موضوع سرمایه گذاری و اجرای زیر ساخت ها در اینچه برون همچنان سال ها است که بدون اجرت بافی مانده و هر بار دولتها اعلام می کند که برای انجام زیر ساخت ها بودجه ندارند.
ابوذر فردوسی گفت: استفاده از ظرفیت شهرکهای صنعتی نقش بسیار مهمی در توسعه اینچه برون دارد.
وی افزود: در شهرک صنعتی آق قلا ۲۳۰واحد صنعتی داریم که نیازمند استفاده از خط ریلی نیستند و تجارت جاده ای دارند.
وی ادامه داد: باید از شرایط شهرک صنعتی ۱۰۰۰هکتاری اترک که در منطقه اینچه برون واقع شده به عنوان یک پایلوت مهم برای استقرار صنایع در آن استفاده کرد.
فردوسی بیان کرد:فقدان اب، برق،گاز در این منطقه موجب شده موجی از سرمایه گذاری را طی این ۱۸ سال در این منطقه را ازدست بدهیم.
وی در ادامه گفت: اجرای زیر ساخت نیاز به پول دارد و به تعویق انداختند آن موجب افزایش سقف اعتبار برای اجرای طرح دارد.
وی خاطر نشان کرد: انرژی به منطقه آزاد بیاید ، اقتصاد گلستان وکشور متحول می شود .
امیدواریم در دولت فعلی شاهد ثبات اقتصادی باشیم
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان وترکمنستان در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد: اینچه برون فقط متعلق به گلستان نیست و برای همه کشور است .
امیر عابدی گفت: توسعه اینجه برون و اجرای سریع زیر ساخت ها، اقتصاد کشور و گلستان را به دلیل اتصال ریلی این منطقه از شمال به جنوب تا چین و اوراسیا ، تحت تاثیر قرار می دهد.
وی افزود: ما باید همانند دیگر کشورها مناطق ازاد را به صورت شرکتی اداره کنیم لذا در حال حاضر بزرگترین منطقه آزاد چین با 51 درصد مشارکت قزاقستان و 41درصد چین اداره می شود و چین یک بازارچه را تعریف کرده که در آن شو روم هایی برگزار می شود که هیات تجاری در آن به تبادل تجاری می پردازند و ما نیز می توانند این برنامه را در اینچه برون اجرائی کنیم.
عابدی تاکید کرد: اینچه برون به اقدامات قوی تری برای راه اندازی نیاز دارد و جزیره ای عمل کردن برای پیشبرد اهداف و برنامه های این منطقه کار ساز نیست.
وی در ادامه گفت: امیدوارم در دولت فعلی شرایط کشور به سمتی برود که شاهد ثبات اقتصادی باشیم.
عابدی بیان کرد: ما باید از هم اکنون برنامه ریزی جدی انجام دهیم و برخی موضوعات در پایتخت تصمیم گیری و حل و فصل شود.
وی افزود: ماباید باز اندیشی کنیم، دنیا از حرکت باز نایستاده و کریدور میانی در حال کار کردن است و ما باید در برخی تصمیمات خودمان تجدید نظر کنیم.
به گفته وی فزاقستان خواهان ارتباط تجاری با ماست و باید در تصمیم گیری ها شجاعت داشته باشیم تا نفع آن به مردم برسد و دست دوستی برای دیگر کشورها دراز کنیم.
https://gccim.com/blog/1766