هفتمین جلسه مشترک کمیسیون های توسعه صادرات و حمل و نقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با محوریت بررسی مشکل ترانشیپمنت در مسیرهای صادراتی قزاقستان ، ترکمنستان و ازبکستان
رفع موانع صادرات کالا ار اینچه برون در الویت است
رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: رفع موانع توسعه صادرات کالا از مرز اینچهبرون در اولویت و حل مشکل ناترازی در دریافت عوارض کشور ترکمنستان ضروری است.
سعید صفوی در هفتمین جلسه مشترک کمیسیون های توسعه صادرات و حمل و نقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، اظهار کرد: برای برطرف شدن ناترازی در دریافت عوارض توسط ترکمنستان توسط اتاق بازرگانی گرگان با برگزاری نشستهای تخصصی از جمله اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکمنستان در دستور کار قرار دارد.
صفوی اظهار کرد: مشکلات ترانزیتی و حمل و نقل رانندگان کشوری و گلستانی به ترکمنستان باید هر چه سریع تر مرتفع شود.
وی گفت: اتاق مشترک ایران - ترکمنستان فرصت بسیار خوبی است تا بتوانیم از طریق این اتاق و رساندن صدای خودمان به اتاق ایران و حتی کشور ترکمستان و وزارت امور خارجه ایران در جهت حل این مسائل قدم برداریم.
وی با بیان این که در شرایط تحریم، صادارت کالا از اهمیت ویژه برخوردار است، افزود: اتاق بازرگانی گرگان وظیفه خود میداند ازشرکتهای حمل و نقل بینالمللی داخلی و تجار این خطه برای پایداری و رشد صادرات کالا از اینچه برون استان گلستان حمایت همه جانبه داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه پرداخت عوارض ناعادلانه تجار و رانندگان و شرکتهای حمل و نقل را به شدت کلافه کرده و حل این مساله نیازمند گفتگو های دیپلماتیک است.
رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد: صادرات به ترکمستان یک فرصت اقتصادی بسیار مناسبی برای استان و کشور است و نباید از کنار آن ساده گذشت.
وی بیان کرد: تضاد منافع بسیار زیادی بین دو کشور در حمل و نقل وجود دارد و باید با جدیت حل این مسأله را در دستور کار قرار دهیم.
صفوی ادامه داد: صادرات در شرایط فعلی مهم ترین گزینه برای اقتصاد است و اجازه نمی دهیم به هر دلیلی جلوی آن گرفته شود.
مذاکره بهترین روش برای حل ترانشیپ به ترکمنستان است
رییس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان ، اظهار کرد: در شرایط فعلی ترانشیپ مشکلات بسیار زیادی را برای کالاهای تجاری به سمت ترکمنستان ایجاد کرده که باید با مذاکره وتعامل این مشکل حل شود.
رحمان قره باش در هفتمین جلسه مشترک کمیسیون های توسعه صادرات و حمل و نقل اتاق بازرگانی گرگان، اظهار کرد: ما در شرایط بحرانی با ترانشیپ مخالف نیستیم و باید مذاکرات دیپلماتیک خود را برای حل مسأله ناترازی دریافت هزینه ادامه دهیم.
وی افزود: قیمت همه چیز نیست و شرکت های حمل و نقل مسئولیت مدنی هم در قبال فعالیت خود دارد.
قره باش با بیان اینکه شرکت های حمل و نقل حتما CMR ها را بیمه کنند، افزو: ترانزیت صنعت بسیار پربازدهی است و باید حمایت شود،
بیان کرد: در بسیاری موارد ترانشیپ باعث میشود که بار در کشور مقصد ناپدید می شود و همین مساله مشکلات و ضررعای زیادی متوجه شرکت های حمل و نقل و تجار می کند.
وی خاطر نشان کرد: در شرایط تحریم و بحران با قطع ترانشیپ مخالفیم اما خواهان تغییر رویه و رفع ناترازی ها در رابطه با پردا به ترانشسپ ها و ورود کامیون ها هستیم.
وی ادامه داد گفت : باید برای توسعه تجارت و ترانزیت زیر ساخت ها را درست کنیم در غیر اینصورت نمی توان به افق های بلند مدت برای دستابی به این بازارها بیندیشیم.
به گفته قره باش، دیپلماسی گفتگو بهترین راه حل برای رفع این مشکل است و در این بین علاوه بر اناق بازرگلنی گرگان و ایران و مسئولان گلستانی، وزارت امور خارجه دولت چهاردهم باید گام بلندی بردارد.
https://gccim.com/blog/1710