به گزارش روابط عمومی اتاق گرگان، علی محمد چوپانی رئیس اتاق بارزگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: با توجه به اینکه دولت سیزدهم به حوزه صادرات کالای غیرنفتی توجه ویژه دارد، باید سطح دیپلماسی وزارت امور خارجه هم در این حوزه بیشتر فعال نگه داشته شود.
علیمحمد چوپانی در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان، افزود: این اقدام میتوانند راه برونرفت برای رفع مسایل و مشکلات تجار کشور در حوزه صادرات کالای غیرنفتی به ویژه حوزه کشاورزی شود.
وی در حوزه حمایت از کشاورزان و صادرات محصولات کشاورزی، گفت: پیشنهاد میشود صادرات محصولات کشاورزی براساس ارز آزاد صورت گیرد.
وی با تاکید بر لحاظ محاسبه قیمت خرید محصول با توجه شرایط روز ارز، ادامه داد: برای خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری، ۱۱۵ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم این محصول و با ارز ۲۵۰ هزار ریالی قیمتگذاری شده است، در حالی که هزینه کاشت، داشت و برداشت آن با محاسبه کنونی ارز ۴۰۰ هزار ریالی هر دلار بیش از ۱۶۰ هزار ریال میشود.
چوپانی همچنین خواستار اختصاص کارت اعتباری به کشاورزان در راستای حمایت مالی از این قشر برای تولید محصولات زراعی با همکاری بانکهای عامل شد
لزوم سرمایهگذاری برای صادرات مازاد تولید محصوت کشاورزی
امیر یوسفی نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: سرمایهگذاری با برنامه برای صادرات مازاد تولید محصولات کشاورزی در حمایت از تولیدکنندگان بسیار ضروری بوده تا بیش از این متحمل زیان نشوند.
امیر یوسفی افزود: به تازگی در تولید مرغ گوشتی به خاطر تولید مازاد، تولید کنندگان این محصول دچار مشکل شده که سرمایهگذاری با برنامه در این حوزه میتواند دغدغه فروش محصول را برای تولید کنندگان ( توجه به انجماد و حفظ کیفیت مرغ و چارهاندیشی برای برگشت ارز ناشی از صادرات مرغ) حل کند.
وی به ظرفیت گلستان در تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: وجود چنین ظرفیت در تولید محصولات کشاورزی در این خطه از کشور سبب شده تا میزهای طیور، توتون و دانههای روغنی کشور به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان واگذار شود تا مسائل و مشکلات به دقت مورد بررسی و از طریق وزارتخانههای مرتبط برای حل تلاش شود.
یوسفی همچنین سرمایهگذاری در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی در گلستان و ایجاد ارزش افزوده شد.
https://gccim.com/blog/1339