درباره اتاق
خدمات الکترونیک
معرفی استان
تشکل ها
فعالین اقتصادی

وبینار و سمینار آشنایی با بازار ج.ا.ایران و جمهوری ازبکستان

دسته بندی اخبار / 1399/12/14

رابطه و همکاری بین همسایگان برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است

 

به گزارش روابط عمومی اتاق گرگان، مهندس چوپانی در جلسه وبینار آشنایی با بازار ایران و ازبکستان، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان به دلیل اشتراکات فرهنگی و دینی ارتباطات خوبی با یکدیگر دارند و عزم دو کشور بر تقویت و توسعه این مناسبات است.

دو طرف  دارای ظرفیتهای فراوانی هستند که بکارگیری آن می تواند بسیاری از نیازهای یکدیگر را مرتفع نماید.

 

مهندس علی محمد چوپانی رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان اظهار داشت: امروز برای ما رابطه و همکاری بین همسایگان از اهمیت بالایی برخوردار است و تمام اهتمام خود را در این مسیر مهم  بکار گرفته ایم. نگاهی به روابط تجاری و اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان نشان می دهد میزان مراودات دو کشور متناسب با ظرفیتهای موجود نیست.

 

چوپانی به حجم مراودات بین دوکشور اشاره کرد و افزود: این آمار کمتر از 200 میلیون دلار است که قابل افزایش به چند برابر می باشد و این امر مستلزم فراهم ساختن زیرساختهای لازم است. بایستی با همفکری و تعامل از فرصتهای پیش روی استفاده بهتری نماییم و چشم انداز روشنی را برای همکاریها ترسیم کنیم.

 

وی خاطر نشان کرد: استان گلستان با برخورداری از آب و هوای متنوع ، دارای ظرفیتهای فراوانی در حوزه های کشاورزی ، صنعتی و گردشگری می باشد.در استان گلستان سالانه بیش از 5 میلیون تن محصولات زراعی و باغی تولید می شود که در قالب 90 نوع کالا بصورت خام و فرآوری شده قابل عرضه است.

 

رییس اتاق گرگان ادامه داد: استان گلستان از نظر تولید صنایع غذایی، سیمان، میلگرد ، لبنیات ، لوازم ساختمانی ، ید ، محصولات پتروشیمی و پوشاک از ظرفیتهای خوبی برخوردار است.

در استان گلستان شرکتهای دارویی فعالی وجود دارد که با تولید حدود 150 قلم داروی پایه گیاهی در بازارهای منطقه حضور دارد. استان گلستان دارای 1500 اثر تاریخی و فرهنگی است و با دارابودن 400جاذبه گردشگری طبیعی و تولید 62 نوع صنایع دستی و همچنین وجود 9 بیمارستان و مرکز خدمات تخصصی پزشکی و درمانی از توانمندیهای قابل توجهی در گردشگری طبیعت و گردشگری سلامت برخوردار است.

 

وی افزود: مشکلاتی همچون دریافت مالیات و عوارض بالا از کالاهای صادراتی ایرانی، توقف طولانی در گمرکات،کمبود واگن و سختگیری برخی همسایگان در ارتباطات زمینی (کامیونی و مسافری)، نبود ارتباطات بانکی، نبود پرواز مستمر بین دو کشور ، کمرنگ بودن رفت و آمد  هیاتهای تجاری و اقتصادی از جمله موضوعاتی است که می توان به آن اشاره کرد. همچنین اقداماتی از جمله راه اندازی نمایشگاههای دائمی در دو طرف،  تعیین تعرفه ترجیهی برای کالاها ، انتقال علوم نساجی و طراحی پارچه وتولید پوشاک، تبادل دانش تولید و فرآوری پنبه، بهره گیری از خدمات فنی و مهندسی در حوزه کشاورزی، صنعت و ساختمان ، تشکیل اتاق مشترک ایران و ازبکستان ، تهاتر کالا بین دو کشور ،  ایجاد مرکز و سرای تجاری و حقوقی، فعال نمودن خط پرواز و ایجاد کارگزاریهای بانکی  می تواند در گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی بین دو کشور موثر واقع گردد.

 

مهندس چوپانی در خاتمه اظهار داشت: امیدوارم با تلاش دولت و ملت ایران و ازبکستان شاهد رونق هرچه بیشتر روابط اقتصادی ، تجاری، فرهنگی و سیاسی بین دو کشور باشیم.  

 

 

رئیس سازمان صمت گلستان :

زمینه های مناسبی برای گسترش مناسبات اقتصادی و دیپلماتیک بین دو کشور ازبکستان و ایران فراهم می باشد .

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان در سمینار و وبینار آشنایی با بازارهای ایران و ازبکستان گفت : زمینه های مناسبی برای گسترش مناسبات اقتصادی و دیپلماتیک بین دو کشور دوست و برادر ازبکستان و ایران فراهم می باشد که لازم است زمینه های توسعه روابط استان گلستان با این کشور را بیش از پیش فراهم نماییم .

به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان حسین طلوعیان در سمینار و وبینار آشنایی با بازارهای ایران و ازبکستان که با حضور جمعی از مسئولین و فعالان اقتصادی و بازرگانی استان گلستان در محل هتل آذین گرگان و بصورت ارتباط ویدئو کنفرانسی با جمعی از مسئولین و فعالان اقتصادی استان های منتخب کشور ازبکستان برگزار گردید ، گفت : از استان گلستان سرزمین جنگل های هیرکانی ، دشت های پهناور حاصلخیز و از کنار کرانه های دریایی خزر و از سرزمین اقوام مختلف ایران محضر همه بزرگواران بالاخص برادران و خواهرانم از کشور ازبکستان جهت حضور در این وبینار تشکر و قدردرانی می کنم .

وی گفت : تحولات مختلف بوجود آمده اخیر اعم از تغییرات سیاسی ، اقتصادی و اثرات ناشی از بیماری کرونا توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه به ویژه همسایگان شمالی کشور مان را به یکی از اولویت های مهم بر مبنای سیاست های کلان اقتصادی کشور از جمله اقتصاد مقاومتی تبدیل کرده است .

 طلوعیان گفت : ایران بالغ بر 2700 کیلومتر مرز آبی از طریق دریاهای شمالی و جنوبی و نیز بیش از 6 هزار کیلومتر مرز خشکی با همایسگان خود دارد و این ویژگی مهم ارتباط هر چه نزدیک تر اقتصادی ، دیپلماتیک ، سیاسی و فرهنگی را با همایسگان الزام آور می سازد و با توجه به وجود مشترکات فرهنگی فراوان زمینه های مناسبی برای گسترش مناسبات اقتصادی و دیپلماتیک بین دو کشور دوست و برادر ازبکستان و ایران فراهم می باشد .

 وی اظهار نمود : نگاهی گذرا به برنامه های اقتصادی دولت ازبکستان و انطباق آن با برنامه های توسعه ای کشورمان بالاخص برنامه جهش و رونق تولید بیانگر دیدگاههای مشترک در برنامه ریزی های توسعه ای دو کشور می باشد .

به گفته طلوعیان ، برنامه فعال سازی کارخانجات جهت کسب درآمدهای اضافی ، احیای فرصت های شغلی و ایجاد فرصت های شغلی جدید ، انجام اصلاحات بانکی در زمینه ادغام بانک ها و نرخ بهره ها ، توسعه سرمایه گذاری ، سرمایه گذاری خارجی ، توسعه صادرات و تامین ارز ، تکمیل زنجیره کامل تولید از مواد اولیه و خام و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و توسعه صنایع کوچک و گسترش صنایع های تک و دانش بنیان از اهم برنامه های دولت محترم ازبکستان جهت توسعه و ثبات اقتصادی این کشور می باشد که این برنامه ها با محورهای مختلف برنامه های جهش تولید در زمینه احیاء واحدهای تولیدی صنعتی و معدنی ، پیش بینی تسهیلات حقوقی و مالی جهت استفاده از ظرفیت های خالی واحدهای تولیدی ، بازسازی و نوسازی واحدها، تامین مالی برای اجرای طرحهای دردست اجرا از منابع مختلف ، طرحهای رفع محرومیت در مناطق غیر برخوردار و حمایت از طرحهای روستایی ، توسعه مشاغل خانگی ، یارانه تسهیلات ، تکمیل زنجیره تولید در صنایع مختلف ، فولاد ، نساجی ، صنایع تبدیلی ، خودرو ، لوازم خانگی ، برنامه های ویژه صادراتی با تمرکز بر همسایگان و سایر برنامه های پیش بینی شده در جهش تولید بسیار همگرا و منطبق بوده و میتوان از این اشتراکات راهبردی با تمسک و کمک از سایر همبستگی ها و مزیت های منطقه ای در تحقق اهداف توسعه در کشور استفاده نمود .

وی همچنین گفت : در حال حاضر روابط تجاری و بازرگانی در کشور ، محدود به برخی مواد و محصولات کشاورزی و شیمیایی بوده لکن در سالهای اخیر توجه به تجارت منطقه ای و تقویت مبادلات اقتصادی با همسایگان یکی از اولویت های برنامه جهش تولید بوده و محدودیت های موجود تجاری بویژه در زمینه انتقال ارز را می توان با جایگرین نمودن روش هایی جهت تقویت مبادلات اقتصادی بهبود بخشید .

 رئیس سازمان صمت گلستان افزود : تهاتر کالا ، تقویت بازارچه های مرزی ، تقویت تبادلات دو طرف با پول های ملی ، تشکیل میز های کشوری و کالایی و سایر موارد و اعمال تعرفه های توجیهی می تواند روزهای بهتری در فعالیت اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی فی مابین دو کشور را فراهم آورده و طرفین را در تحقق اهداف اقتصادی کشورهای متبوع خود یاری نماید .


https://gccim.com/blog/1102

ارسال نظر

بالا