تعدادی از اعضای هیات تجاری اتاق ایران، در جریان سفر به دوشنبه پایتخت تاجیکستان، از پروژه سد راغون به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای برق آبی دنیا، بازدید کردند.
تعدادی از اعضای هیات تجاری اتاق ایران، در جریان سفر اخیر به دوشنبه پایتخت تاجیکستان به بازدید از پروژه سد راغون در 110 کیلومتری شرق دوشنبه، رفتند. این سد یکی از بزرگترین پروژههای برقآبی دنیا به شمار میرود.
امیر عابدی، رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین، گزارشی از بازدید پروژه سد راغون که یکی از بزرگترین شرکتهای ایرانی هم در اجرای آن مشارکت جدی دارد، ارائه داد.
بر اساس اظهارات او ارتفاع این سد 335 متر هست و یک نیروگاه زیرزمینی به قدرت 3600 مگاوات در آن طراحی شده است. از طرفی طول تونلهای نیروگاه 100 کیلومتر برآورد میشود که بیانگر عظمت این طرح است. با توجه به طول این تونلها، تمام تجهیزات نیروگاه به صورت پکیج در زیر زمین قرار گرفته است. حجم بدنه سد نیز حدود 80 میلیون مترمکعب برآورد میشود.
رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان با بیان این مطلب که 17 هزار نفر در این پروژه شاغل هستند، گفت: نزدیک به 200 نفر از متخصصان ایرانی در روند اجرای پروژه، حضور دارند.
این فعال اقتصادی میزان هزینهای که تا به امروز در اجرای پروژه سد راغون صرف شده است را برابر با 6 میلیارد دلار برآورد کرد و افزود: پیشبینی میشود، 6 میلیارد دلار دیگر هم نیاز باشد تا این طرح آماده بهرهبرداری شود. بنابراین امکان مشارکت و سرمایهگذاری در این طرح بزرگ وجود دارد.
او با اشاره به فعالیت علی موسوی رحیمی، نایبرئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان در این پروژه گفت: یکی از شرکتهای بهنام ایرانی از سال 2010 میلادی در این پروژه فعال است. بخش قابل توجهی از سازههای پیچیده و بزرگ این پروژه به همت همین شرکت، ساخته شده و علاوه بر آن در تعدادی از پروژههای دیگر اجرا شده در منطقه سیآیاس نیز حضور داشته است. شرکتهای دیگری از کشورهای اروپایی در این پروژه مشارکت دارند.
https://gccim.com/blog/1783